Wij zijn jouw yoga docenten

About us Seth Kamphuijs
Seth Kamphuijs

Seth beoefent yoga sinds 2004, net nadat hij zijn rug brak tijdens een verkeersongeval. In de loop der jaren bouwde hij gestaag zijn eigen practice op – van Restorative tot Ashtanga – en werd tweemaal gecertificeerd door Ram Jain (Arhanta Ashrams, NL/ IND, 500 RYT). Hij heeft inmiddels 5000+ uur Yin, Hatha, Vinyasa, Yoga Nidra en Meditatie gegeven in binnen- en buitenland. Begin 2020 richtte hij samen met Sharleen Westhout Amsterdam Yoga Collective op. Nadruk in Seth’s lessen zijn harmonie tussen speelsheid en discipline, het tegemoetkomen aan de individuele behoeften van studenten en het creëren van een omgeving waarin iedereen zich veilig voelt.

Docenten Sharleen
Sharleen Westhout

Sharleens vorige professionele leven lag in marketing. Als jarenlange student van yoga ontwikkelde haar liefde hierin zich tot een roeping om haar passie met anderen te delen. Na een sabbatical-reis door zuidoost Azië behaalde ze haar Hatha certificate aan de Arhanta Ashram in Khajuraho, India. Bij terugkomst in Amsterdam startte ze met lesgeven en richtte ze samen met Seth Kamphuijs Amsterdam Yoga Collective op. Sharleen’s lessen kenmerken zich door haar compassievolle en heldere overdracht. Sinds dit jaar verdiept ze zich verder als advanced teacher in “Chakra Studies; Vision, Language, Leadership & Intimacy” met Erica Jago.

About us Reina Hoctin Boes
Reina Hoctin Boes

Reina werd verliefd op yoga op dezelfde plek waar ze tegenwoordig bij Amsterdam Yoga Collective  Restorative Yoga en 55+ Yoga geeft. Ze is daarmee dankbaar dat ze een gewortelde Amsterdamse yoga-traditie vanuit De Pijp, vol met hoop en compassie, mag blijven doorgeven. Reina studeerde geschiedenis aan de universiteit van Amsterdam en is in 2016 gecertificeerd (300hr RYT) als yogaleraar, aan de voet van het Himalaya gebergte, door Dr Chintamani (Phd) van de Nepal Yoga Academy. Reina’s missie is om haar studenten te laten ervaren hoe hoe sterk en wijs ze in werkelijkheid zijn.

About us Lindsey Housden
Lyndsey Housden

Lyndsey’s liefde voor yoga komt voort uit het unieke vermogen van het lichaam om zichzelf, door middel van yoga, te genezen. Het meest inspireert haar als haar studenten hun beperkingen overwinnen. Lyndsey streeft ernaar een veilige en harmonieuze sfeer te creëren voor haar leerlingen en zo hun eigen, unieke yoga-pad kunnen bewandelen. Lyndsey geeft traditionele Hatha waarin alle aspecten van yoga; fysiek, mentaal en spiritueel centraal staan. Zo bevorderd ze de gezondheid en welzijn van haar studenten op holistisch wijze. Rust en ontspanning, die Lyndsey met liefde doceert, nemen hier een belangrijke plaats in.

About us Antar
Antar Khirad

Antar is yogaleraar en ayurvedisch massagetherapeut, geboren in India en woont sinds 2000 in Nederland. Vanuit hier deelt Antar internationaal ayurveda, yoga en meditatie met zijn vele leerlingen. Zijn lessen gaan over het begrijpen van het bewustzijn door middel van lichaamsbeweging en ademhalingstechnieken (pranayama), het in stand houden van emoties zoals woede en depressie en het bestrijden van symptomen zoals vermoeidheid, slapeloosheid en overgewicht. Antar deed yoga-opleidingen aan de Sivananda Ashram in Rishikesh en de Sivananda Ashram in Kerala, India. Hij doceert vanaf jonge leeftijd yoga en meditatie en runt een meditatiecentrum in de buurt van Rishikesh, India.

About us Florence van der Poel
Florence van der Poel

Florence yoga en meditatie practice gaat jarenlang terug, in allerlei verschillende stijlen, die ze altijd heeft gecombineerd met een drukke baan, om de juiste balans te houden. Sinds 2016 is Florence zich gaan specialiseren in Yin Yoga en Yin Yang Yoga. Centraal in haar lessen zijn compassie, veiligheid, de energiebanen van de meridianen en mindful meditatie. Ze behaalde haar Yin Yoga Teacher training (200hrsRYT) en haar Advanced Studies Yin Yang bij Skadi van Paaschen en haar Mindful Meditation (100hrs) bij Sarah Powers Insight Yoga Institute. Sinds 2019 is Florence zich aan het verdiepen in Yoga Therapy.

About us Petra van Spellen
Petra van Spellen

In 2005 stapte Petra voor het eerst op de yoga mat. De reden was dat ze op zoek was naar rust, naar zichzelf en dat ze weer in verbinding wilde komen met haar gevoel. Net voor die tijd hadden haar migraines toegenomen en nam een vriend haar mee naar haar eerste Hatha yogales. Tijdens de les begreep Petra waar ze naar op zoek was: Verbinding maken, naar binnen gaan, aan een sterker en soepeler lichaam werken en het besef dat wij niet onze gedachten zijn. Petra begeleid haar studenten met liefde op hun yoga reis, met de missie hen te laten ervaren hoe mooi en waardevol deze kan zijn. 

About Mojan Stipsen
Mojan Stipsen

Mojan Stipsen begon zijn yogareis rond de eeuwwisseling en trainde o.a. bij David Lurey, Simon Park, Shiva Rae en John Friend. Hij studeerde verder Svastha Yogatherapie, traditionele Hatha in Santosh Puri Ashram, Ashtanga in Mysore, aan het Krishnamacharya Yoga Instituut en werd in 2014 ingewijd in de krya-Yoga traditie van Lahiri Mahasaya. In Nederland studeerde hij bij Svaha en volgde hij de advanced Teacher Training bij Delight met Ayurveda en Yin modules. Naast Yoga traint hij in Chinese vecht en bewegingskunst, fitness, calisthenics, kickboksen en Chi Gong. Mo is ook personal trainer en ademcoach.

 

About us Jane Stevens
Jane Stevens

Jane begon met yoga tijdens het vorige millennium in het Verenigd Koninkrijk gedurende haar professionele danscarrière. Wat begon als een aanvulling op een fysieke discipline ging snel dieper toen ze de wereld van innerlijk bewustzijn en meditatie beleefde. Op haar vele reizen vond ze altijd een thuis in de verschillende wereldwijde yoga communities. Jane brengt haar dansachtergrond, klassieke Hatha-training en liefde voor meditatie samen om daarmee een les te creëren waarin bewust ademen en meditatieve flow centraal staan. Jane is gecertificeerd in Hatha en multi-style yoga, heeft anatomie certificaat van David Keil en is lid van Yoga Alliance.

Docenten_Farrah
Farrah Spaargaren

Farrah begon met yoga in een tijd dat ze zich volledig verloren voelde in het leven. Door yoga te beoefenen, werd ze meer verbonden met haar innerlijke zelf. Al snel volgde ze haar eerste Hatha yoga docentenopleiding, gevolgd door een tweede, daarna een kinderyoga opleiding waarna ze meteen les is gaan geven in verschillende studio’s in Amsterdam. Nadat ze haar eigen studio opende, kwam haar grootste wens uit en werd ze moeder. Na bijna vier jaar haar eigen studio te hebben gerund, besloot ze de studio te sluiten en zich te concentreren op haar gezin. Sinds kort is ze begonnen met een yogatherapie lerarenopleiding waar ze mensen ondersteunt bij het vinden en herstellen van de balans in hun algehele welzijn. Ze is klaar om weer de wereld in te gaan met een tas vol nieuwe kennis en staat open voor meer informatie over wat yoga en het leven te bieden heeft.