Kies de yogales die bij je past

We bieden verschillende lessen. Of je nu nieuw bent of een ervaren beoefenaar. Onze lessen duren meestal 60  of 75 minuten en staan open voor alle niveaus. De lessen zijn klein genoeg zodat we individuele aandacht kunnen blijven geven waar nodig, maar ook aanpassingen of extra uitdagingen. Ons rooster groeit elke week, net als wij!

power hatha
Power Hatha

Deze Power les is qua structuur hetzelfde als een traditionele Hatha les waarin we kracht opbouwen, flexibiliteit en kalmte in lichaam en geest bevorderen. De les bevat ademhalingstechnieken, waarbij we uitgebreid met de locks (bandha’s) werken.Voor deze les vragen we je voorbereid te zijn op iets meer uitdagende poses. Na het opwarmen van de wervelkolom en de rest van het lichaam met een aantal rondes klassieke surya namaskar (zonnegroeten), werken we toe naar houdingen zoals side-crow, eka-pada koundinyasana, forearm balances en handstand. Ben je al tijdje met yoga bezig en klaar om naar dat volgende plateau te klimmen? Dan is deze les voor jou! Level 1/2.

yin yoga outdoor
Yin Yoga

Yin yoga poses zijn bedoeld om je bindweefsels op te rekken, flexibel te maken en te genezen. Ze worden ervaren als een diepe stretch, vergroten je bewegingsbereik en maken je energetische paden vrij. De herstellende houdingen geven je lichaam een kalmerende sensatie en zijn bedacht om je parasympathische zenuwstelsel te activeren (de natuurlijke, verzorgende “rust en herstel” staat van ons lichaam). Houdingen worden 3 tot 5 minuten vastgehouden. Tijdens de poses wordt je aangemoedigd om bij de ademhaling te blijven, naar binnen te gaan en daar los te laten waar mogelijk. Doel van de les is om je je soepel, tevreden en zelfverzekerd te laten voelen. Geschikt voor alle niveaus.

flow&breathwork
Flow & Breathwork

Ademwerk (pranayama) is volgens Swami Sivananda een van de 5 pijlers van yoga en cruciaal in een yogales. Dit is ook de reden waarom een Flow & Breathwork  les hiermee begint. De docent kiest tussen alternate nostril breathing, breath of fire, diepe cellulaire-herstellende ademhaling en andere technieken. Wees daarna voorbereid om te bewegen! Tijdens deze Vinyasa flow les richten we ons op het verbinden van ademhaling en beweging en  bouwen we warmte, kracht en flexibiliteit op. Uitdagende houdingen worden aangegaan, balancing poses, inversions en backbends. Elke les wordt afgesloten met een welverdiende begeleide eindontspanning (shavasana). Level 1.

Gentle flow & Nidra classes
Gentle Flow & Yoga Nidra

Dit is een kalme, stress verlichtende les om het lichaam geleidelijk te stretchen en  te versterken. De nadruk ligt op het opbouwen van bewustzijn van de ademhaling en het lichaam. Houdingen (asana’s) worden in een langzamer tempo beoefend met aandacht voor  “alignment” en detail. Een uitstekende voorbereiding op Yoga Nidra, ook wel bekend als “yogic sleep”, waarin je wordt begeleid naar een volledige theta-hersengolf-ontspanning voor lichaam en geest. 20 minuten yoga Nidra is qua rust vergelijkbaar met een vol uur reguliere slaap.  Voor iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning. All levels.

 

restorative classes
Restorative Yoga

In deze les  gebruiken we props zoals blokken, kussens, dekens en riemen om het lichaam te ondersteunen, zodat je spieren volledig kunnen ontspannen. De houdingen zijn comfortabel en worden iets langer aangehouden. Deze les is voor wie stress wil verlichten, de geest willen kalmeren, maar ook voor diegenen die willen herstellen van blessures. Restorative  Yoga is ook waardevol bij slapeloosheid en bevordert de nachtrust. Deze diepgaande, herstellende yoga voedt je lichaam, je geest en je ziel. En is voor iedereen, zelfs als je nog nooit yoga hebt gedaan! All levels.

hatha yoga
Hatha Yoga

Deze les wordt gegeven op de traditionele manier die al meer dan 120 jaar wordt beoefend, sinds de grote spirituele leider en geneesheer Swami Sivananda de verschillende millennia-oude overgebleven yoga tradities verenigde. De les start met een initiële ontspanning, ademhalingsoefeningen om het zenuwstelsel te kalmeren en een aantal klassieke zonnegroeten om de wervelkolom en de rest van het lichaam op te warmen. Hierop volgen de klassieke, versterkende en ontspannende houdingen. In traditionele yoga ligt de nadruk op sthira sukham asanam, wat betekent dat er wordt gewerkt aan een comfortabele, stabiele houding. Elke les wordt afgesloten met een begeleide eindontspanning, traditioneel bekend als shavasana. All levels.

Kids yoga
Kids Yoga

Wist je dat kinderen die met ons yoga hebben gedaan er dol op zijn? Ze houden genieten van het sterker, flexibeler en evenwichtiger worden, zich vrij te voelen en vertrouwen op te bouwen. Ze gebruiken hun fantasie door dieren te imiteren. Kinderen vinden het leuk om te leren zichzelf te vertrouwen en hun eerste stappen te zetten om te leren hoe ze hun actieve kleine geest kunnen kalmeren. Het geeft hen de middelen om in deze moeilijke tijden met woede, verveling en verdriet om te gaan. Als de les voorbij is, zijn ze gelukkiger, tevredener en doelgerichter.

hatha meditation class
Hatha Yoga & Meditation

Houdingen worden geoefend om de flexibiliteit van lichaam en geest te synchroniseren, te versterken en te bevorderen. Hatha yoga omvat ademhalingstechnieken en heeft grote voordelen voor het interne orgaan-, zenuw- en lymfestelsel. In deze les ligt de nadruk op eenvoud, herhaling en bewegingsvrijheid, waarbij soms uitdagende houdingen worden afgewisseld met ontspannende. Hatha Yoga is een pad naar ontspanning en evenwicht van het hele lichaam en in onze lessen gaan we door een volledig circuit van het bewegingsbereik hiervan. Met staande houdingen, twists, forward folds, backbends en hip openers. Met als afsluiter een stilte meditatie voor innerlijke rust en acceptatie. Yoga zoals het bedoeld is. Geschikt voor alle niveaus.

Eerste keer naar een yogales

Voor veel mensen die nog nooit yoga hebben geprobeerd, kan de gedachte aan een yogales ontmoedigen. Misschien verwacht je wel een groep van 20-ers in strakke leggings, mannen met ontbloot bovenlijf, chantend in extase met hun lichamen opgevouwen als pretzels. We verwelkomen ook deze studenten, maar eigenlijk verwelkomen we iedereen! Als voorbereiding op je eerste les hoef je alleen maar open te staan en je verwachtingen proberen op nul te zetten. We horen mensen wel eens zeggen dat ze niet flexibel genoeg zouden zijn voor yoga. Ons oprechte antwoord hierop is dat dit zeggen vergelijkbaar is als zeggen dat je te vies bent om een bad te nemen. Yoga is echt voor iedereen: van super-senior tot kleuter, van mannen tot vrouwen en alles daartussenin. Zorg er wel voor dat je schoon bent (schoenen gaan uit). 

Veelgestelde vragen

Alles wat je moet weten als je nieuw bent bij Amsterdam Yoga Collective.

Loop gerust bij ons binnen. De deur staat altijd open voor walk-ins. Als je zeker van een plekje wilt zijn en je wilt houden aan je voornemen boek je een les. Mocht dit niet lukken, geen probleem! Kom 10 minuten voordat de les begint om je aan te melden voor een les. We bieden lessen aan op verschillende locaties dus kijk van te voren goed op welke locatie je moet zijn. 

Zorg ervoor dat je comfortabele kleding aan hebt waarin je makkelijk kan bewegen. En dat je shirt niet over je hoofd valt omdat ik yoga vaak het hoofd lager komt dan het hart. Het beste is om yoga te beoefenen op blote voeten, sokken of schoenen heb je dus niet nodig.

Een glimlach! Lukt het je vandaag niet, geen enkel probleem. We kunnen je hiermee helpen en zijn er voor je.  Dit is wat je meeneemt naar de yogales:

  • Yoga mat – In deze periode willen we je vragen je eigen matje mee te nemen. Als je geen matje hebt mag je voor €2,50 een matje huren.
  • Handdoek – Handig bij de power lessen of als je snel zweet. En om props af te dekken.
  • Waterfles – Na een yogales is het belangrijk om voldoende te drinken (water of kruidenthee) om de afvalstoffen af te voeren. Alleen afgesloten waterflessen zijn toegestaan in de zaal.
  • Er zijn wel  douches of aparte kleedkamers aanwezig op onze locaties. Vanwege de maatregelen zijn deze op dit moment gesloten.

Telefoon,  iPad, of laptop zet je uit of je laat deze thuis liggen. Houd er ook rekening mee dat je medestudenten allergisch kunnen zijn voor zware parfum of sterk geurende essentiële oliën.

Boek jouw favoriete les online and betaal per yogales. Of koop een rittenkaart, bespaar geld en geniet van een breed aanbod  yogalessen wanneer je wilt!