Ons Verhaal

A Yoga Collective is een op hatha yoga collectief in Amsterdam, opgericht in 2020 door Seth Kamphuijs en Sharleen Westhout. Ons doel is om verschillende communities in Amsterdam – en de wereld in het algemeen te bedienen met onze lessen. Het idee is om jou als student te helpen kracht, balans en flexibiliteit op de bouwen en rust te vinden in jezelf en deze uit te stralen naar anderen. Centraal in onze filosofie staat “het voldoen aan de individuele behoeften van hen die naar onze lessen komen”. We geven les in kleine groepen, waar iedereen welkom is en je je veilig genoeg kunt voelen voelt om diep bij jezelf naar binnen te gaan.

We zijn er voor je

About us Seth Kamphuijs
Seth Kamphuijs

Seth beoefent yoga sinds 2004, net nadat hij zijn rug brak tijdens een verkeersongeval. In de loop der jaren bouwde hij gestaag zijn eigen practice op – van Restorative tot Ashtanga – en werd tweemaal gecertificeerd door Ram Jain (Arhanta Ashrams, NL/ IND, 500 RYT). Hij heeft inmiddels 5000+ uur Yin, Hatha, Vinyasa, Yoga Nidra en Meditatie gegeven in binnen- en buitenland. Begin 2020 richtte hij samen met Sharleen Westhout Amsterdam Yoga Collective op. Nadruk in Seth’s lessen zijn harmonie tussen speelsheid en discipline, het tegemoetkomen aan de individuele behoeften van studenten en het creëren van een omgeving waarin iedereen zich veilig voelt.

Docenten Sharleen
Sharleen Westhout

Sharleens vorige professionele leven lag in marketing. Als jarenlange student van yoga ontwikkelde haar liefde hierin zich tot een roeping om haar passie met anderen te delen. Na een sabbatical-reis door zuidoost Azië behaalde ze haar Hatha certificate aan de Arhanta Ashram in Khajuraho, India. Bij terugkomst in Amsterdam startte ze met lesgeven en richtte ze samen met Seth Kamphuijs Amsterdam Yoga Collective op. Sharleen’s lessen kenmerken zich door haar compassievolle en heldere overdracht. Sinds dit jaar verdiept ze zich verder als advanced teacher in “Chakra Studies; Vision, Language, Leadership & Intimacy” met Erica Jago.

About us Reina Hoctin Boes
Reina Hoctin Boes

Reina werd verliefd op yoga op dezelfde plek waar ze tegenwoordig bij Amsterdam Yoga Collective  Restorative Yoga en 55+ Yoga geeft. Ze is daarmee dankbaar dat ze een gewortelde Amsterdamse yoga-traditie vanuit De Pijp, vol met hoop en compassie, mag blijven doorgeven. Reina studeerde geschiedenis aan de universiteit van Amsterdam en is in 2016 gecertificeerd (300hr RYT) als yogaleraar, aan de voet van het Himalaya gebergte, door Dr Chintamani (Phd) van de Nepal Yoga Academy. Reina’s missie is om haar studenten te laten ervaren hoe hoe sterk en wijs ze in werkelijkheid zijn.

About Mojan Stipsen
Mojan Stipsen

Mojan Stipsen begon zijn yogareis rond de eeuwwisseling en trainde o.a. bij David Lurey, Simon Park, Shiva Rae en John Friend. Hij studeerde verder Svastha Yogatherapie, traditionele Hatha in Santosh Puri Ashram, Ashtanga in Mysore, aan het Krishnamacharya Yoga Instituut en werd in 2014 ingewijd in de krya-Yoga traditie van Lahiri Mahasaya. In Nederland studeerde hij bij Svaha en volgde hij de advanced Teacher Training bij Delight met Ayurveda en Yin modules. Naast Yoga traint hij in Chinese vecht en bewegingskunst, fitness, calisthenics, kickboksen en Chi Gong. Mo is ook personal trainer en ademcoach.

 

Verbinding

Verbinding maken met je ware zelf en met degenen om ons heen.  En met onze prachtige planeet die onze zorg zo hard nodig heeft.  Vanwege het sterke vermogen van yoga om meer verbondenheid te voelen, geloven we dat hierdoor mogelijk beter te handelen naar alles en iedereen die we ontmoeten. Yoga brengt ons dichter bij onze ware aard van liefde en begrip en helpt ons de grenzeloze levenskracht die we in ons hebben, te delen.

Bij A Yoga Collective vieren we veel verschillende stijlen van Hatha Yoga (Hatha, Flow, Vinyasa, Yin) en meditatie. We verwelkomen alle niveaus. Iedereen heeft een uniek pad om te volgen en als docenten zijn we verheugd om de voortgang te observeren die onze studenten maken op de mat, en daarbuiten. En ze hierbij ook liefdevol te helpen om tegenslagen gracieus te doorstaan.

Yoga gaat over het creëren van eenheid, het verlichten van lijden en het zoeken naar vrijheid voor onze lichaam en ziel. Bij A Yoga Collective nodigen we je uit om een sterke, levendig en gezond lichaam te cultiveren en te werken aan creativiteit, geluk en rust van de geest. We steken veel tijd en moeite in de ruimtes waarin we lesgeven en werken hard om omgevingen te creëren waar deelnemers zich op hun gemak kunnen voelen.

Hoe is yoga bij A Yoga Collective?

Hatha Yoga omvat houdingen (asana’s), ademhalingsoefening (pranayama) en meditatie (dhyana). Bij A Yoga Collective hebben we ons ondergedompeld in de eeuwenoude traditie van yoga en zijn bewezen doeltreffendheid om alle gebieden van gezondheid en welzijn comfortabel en modern te verbeteren. Het samenbrengen van diverse individuen – jongeren en volwassenen; alleenstaanden, koppels en gezinnen – door onze grote verscheidenheid aan lessen, maakt ons gelukkig. We houden van yoga en dit komt tot uiting in alles wat we doen. Voel je dus welkom. We zien je graag een keer op de mat!

Wil je Inspirerende practices en updates van ons ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan